Even voorstellen

Hallo, wij zijn Hennie en Jan van den Ham, Jan is een geboren en getogen Ermeloër. Via zijn werk in de agrarische sector, is hij besmet geraakt met het “wijngaardvirus”.

Vandaar dat er gestart is met een Wijngaard in Telgt in Ermelo. Begin juli 2005 is er ruim 1 ha. grond aangekocht, waar half mei 2006 een wijngaard aangeplant is. Inmiddels is de wijngaard 1,5 ha. groot.

Sindsdien bestaat Wijngaard Telgt in buurtschap Telgt aan de Telgterweg 221.

Samen hebben we twee kinderen, Gerjan en Gerlinde.

Onze aanplant

Ook Wijngaard Telgt is opgestart met gelukkig veel vrijwilligers. Zo hebben er vrijwilligers geholpen met het plaatsen van de afrastering, het zetten van de palen, het planten van de druivenstokken en het plaatsen van de plantkokers.

We hebben de volgende soorten wijndruiven aangeplant; Regent, Johanniter, Pinotin, Cabernet Blanc. Tevens hebben we 3 soorten tafeldruiven aangeplant; Birstaler Muskat, Blue Muskat en de Palatina. Ook hebben wij hulp gehad met het aanbrengen van de bedrading waarlangs de scheuten geleid worden.

Mocht u het leuk vinden om eens een dagje of een gedeelte van de dag te helpen bij het oogsten van de druiven, dan kunt u zich altijd aanmelden bij ons.

Het aanmelden kunt u het beste doen, door een mailtje te sturen, zodat wij u op kunnen nemen in de maillijst voor het oogsten.

Volg ons op Facebook en Instagram